GYAKORLATI TUDNIVALÓK

Mit kell tudni a tanfolyamról?

Az Aviva Módszer alaptanfolyamokon elsajátítjuk, hogyan kell helyesen végezni a gyakorlatokat.

A gyakorlatok pontosítása mellett szó van Aviva Steinerről, a módszer hatásmechanizmusáról, alkalmazásának lehetőségeiről, Tóth Líviáról, egészségünk megőrzéséről, a táplálkozás és helyes testhasználat fontosságáról.

Mit vigyek magammal?

A tanfolyamokra érdemes kényelmes, tornázásra alkalmas ruházattal készülni. Tornacipőt, vagy, nem csúszós zoknit hozz magaddal, az a legalkalmasabb az Aviva Torna gyakorlataihoz.

Mikor lehet megtanulni a tornát?

Erre minden életkorban alkalmasnak bizonyulnak a nők. Komoly gerincpanaszok esetén nehezített a kivitelezés, ilyen esetben konzultálj orvossal!

Kik látogatják a tanfolyamokat?

Fiatalok, idősebbek egyaránt. Olyanok, akiknek hormonháztartás problémáival összefüggő tüneteik vannak. Rajtuk kívül a foglalkozásokon sokan készülnek várandósságra, valamint – elsősorban a magasabb egészségkultúrával rendelkező nők – megelőzésképpen, nőiségük megerősítése céljából, vagy a párkapcsolat védelme miatt tanulják a tréninget.

Kik tartják a tanfolyamot?

Az Aviva Módszer tanfolyamokat képzett Aviva Módszer oktatóktól tanulhatod meg. Ez nagyon fontos, mivel az Aviva Módszer is és az orvostudomány is folyamatosan fejlődik és egyre bővülnek a tornával kapcsolatos tapasztalatok.

A hivatalos Aviva oktatók az Aviva Alapítvány támogatását élvezik és évente továbbképzésen vesznek részt, ahol dr. Kovács Zoltán nőgyógyász (aki e alkalmazza a Módszert páciensei körében) is előadásokat tart tapasztalatairól.

Az Aviva Módszer oktatók Etikai normák szerint oktatnak és a háttérben az oktatói közösség folyamatos tapasztalatcserével támogatja munkájukat.

Honnan fogom tudni, hogy jól csinálom a gyakorlatokat?

A tanfolyamon megtanuljuk a helyes kivitelezést. A későbbiekben gyakorló órákon lesz lehetőség a megerősítésre.

Menstruáció alatt is megtanulhatom a tornát?

Igen. Javaslom, hogy a foglalkozás alatt betétet használj.

Sor kerül valamilyen eszköz használatára?

Nem. Sem külső, sem belső eszközt nem használunk.

Mikor nem ajánlott az AVIVA torna?

Az AVIVA torna alternatív gyógymód. Betegség esetén konzultáj orvosoddal!

Endometriózis esetén mindenképp tájékozódj. Az alábbi cikkek lehetnek segítségedre:

Milyen eredmény várható?

Sok helyen olvashatsz sikertörténeteket  ( Visszajelzések )

A torna saját testedre gyakorolt hatásáról akkor tudsz biztosat, ha rendszeresen gyakorolsz 🙂

Az eredményekhez sok esetben más, életmódbeli változásokra is szükség van.

Mennyi időt vesz igénybe az otthoni gyakorlás?

Az általános javaslat erre a kérdésre az, hogy hetente minimum kettőször érdemes csinálni az Aviva Egyszerű Módszer gyakorlatait. Legsűrűbben azonban csak minden másnap tornázhatunk, a tornás napot mindig pihenőnapnak kell követnie.

Legjobb, ha szépen, fokozatosan szoktatod hozzá szervezeted ehhez a kissé szokatlan mozgásformához. Eleinte lassabb tempóban gyakorolj, heti kétszer. Amikor már belejöttél és örömmel, gyorsabban végig tudod tornázni a 18 gyakorlatot, kipróbálhatod a heti háromszori gyakorlást. Mindig figyeld szervezeted visszajelzését! Érezni fogod, hogy számodra mi az ideális. Még az is lehet, hogy időszakonként változik az igényed.

Természetesen, minél gyakrabban tornázol, annál hamarabb érzékelheted a változásokat a szervezetedben, de mindig tartsd be a pihenőnapokat!