VISSZAJELZÉSEK

“Én több mint féléve csinálom (heti kétszer itthon), hogy kisbaba legyen, és nagyon szigorúan véve ez nem egy kimondott siker sztori eddig… de tudom, hogy ennek nem az Aviva hatástalansága az oka, hanem lelki tényezők, amiket még ki kell bogozni.

A következő változásokat figyeltem meg, ami mégis örömre és elégedettségre ad okot:

A menstruációt közvetlenül megelőző és a legelejét kísérő erős alhasi fájdalom teljes egészében megszűnt! Az ovulációm minden hónapban egyértelmű jelét adja a megfelelő állagú hüvelyváladék formájában. A bélműködésemet is stimulálja, amit én személy szerint nagyon tudok értékelni (pedig nem voltak soha gondjaim korábban sem). A hangulatommal sem volt jellemzően gond korábban, de amióta avivázok még pozitívabb vagyok, és imádom csinálni a gyakorlatokat, amihez az is hozzájárul, hogy nem lépi át a gyakorlatsor hossza az én személyes lélektani határomat. És ami a „plusz-extra”: a derekam sohasem volt formásabb 🙂

Én sokat kutakodtam az elején a neten, hogy mit mivel magyaráznak, milyen gyakorlat pontosan hogy hat, mire jó, miféle összefüggések vannak a gyakorlatok között. Sok dolgot megértettem, gondolom pont ezért is nem lohadt le a lelkesedésem az idők folyamán. Torna közben figyelem magam, és elég jól látom, hogy miféle dolgok történnek akkor ott bent. A gyakorlatok egy része igen-igen emlékeztet az afrikai kultúrák fenékrázós táncára, vagy a keleti hastáncra. …nézzük meg a derekukat, és a szaporodási rátát 🙂 Ja, és a női öntudatukat!

Mivel csak limitált mennyiségben tudtam a gyakorló órákra járni, készítettem magamnak egy zenés powerpointot, amivel olajozottabbá vált az önálló rész. Minden bizonnyal ez is segített a kitartásomban.

Végül pedig biztatni szeretnék mindenkit az Avivával kapcsolatban (akit persze nem tiltanak), mert olyan gyakorlatokat pótol, ami a mai rohanó, eredmény centrikus világunkban még az egészségtudatosok egy jó részének az életéből is hiányzik.

Üdv!
Edit, 38 éves”

2016. 10. 28.

 

“Én december 5-én voltam a tanfolyamon, és utána rendszeresen tornáztam itthon, heti 2-3 alkalommal.
Gyakorló órán csak 2-szer voltam, legutóbb február 2-án. Akkor úgy éreztem, hogy végig tudom csinálni a gyakorlatokat (korábban mindig “elfáradtam” benne), és azt is éreztem, hogy “jól csinálom” ezeket a gyakorlatokat.
Valószínűleg (számításaink szerint szinte biztosan) ezen a februári héten teherbe estem, nagyon örültünk mikor kiderült, persze “rohantunk” az orvoshoz, kaptam gyógyszert.
Azóta is örülünk, már 22 hetes vagyok, október végére várjuk a babát.
Persze azóta nem tornáztam, de amint lehet, el fogom kezdeni újra,  gyakorló órát is szeretnék majd venni.
Nagy reményeket fűztem ehhez a tornához, nagyon örülök, hogy “sikerült” a dolog; még talán az is segített, hogy mindketten “tisztítókúrát” csináltunk itthon, tisztítottuk a szervezetünket, lúgosítottunk.
Boldogan várjuk a Picit. 🙂
Nektek jó tornázást kívánok, illetve azt, hogy mindenki érje el azt, mindenkinek teljesüljön,amire vágyik, amikor erre a tornára elmegy.”

2016.06.29.

 

“Kedves Rita!
Tavaly májusban jártam nálad Aviva tanfolyamon. Utána voltam még néhányszor gyakorló órán, utána itthon folytattam a tornát.

Visszajelzésként szeretném röviden leírni a történetemet.

Már bő fél éve szerettünk volna babát a férjemmel, miután ultrahang és hormonvizsgálat segítségével tavaly áprilisban kiderült PCOS-em van, valamint inzulinrezisztancia. Ekkor 85 kg voltam, a menstruációm hónapokig kimaradt. Mindkét petefészkem tele volt cisztákkal.

Endokrinológus tanácsára támaszkodva változtattam az étrendemen, valamint jóval többet mozogtam (heti 6 nap), de gyógyszert szedni nem szerettem volna, és az orvos javaslata is első sorban az életmód változtatása volt.

Akkoriban sokat kutattam az interneten a témakörben, így találtam rá az Aviva módszerre is. Nagyon megörültem, hogy itt helyben, Kaposváron is elérhető a tanfolyam.

Jól éreztem magam a tanfolyamon, és a többieket, valamint az általad elmondott sikertörténeteket is hallgatva sok erőt kaptam. Nagyon bíztam a módszer sikerében. Szorgalmasan végeztem a gyakorlatokat itthon.

Az eredmény év végére 15 kg fogyás (valamiért sokan többnek is hitték), sokkal jobb közérzet, szebb arcbőr, helyre állt, 28 napos menstruációs ciklus. A ciszták is eltűntek. És a legnagyszerűbb hír, év elején megfogant kisbabánk, jelenleg 15 hetes várandós vagyok és ez hatalmas boldogság. 🙂

Ha nem is kizárólag az Aviva módszernek köszönhetem mindezt, de biztos vagyok benne, hogy fontos szerepe volt.

Köszönöm a segítséget! :)”

2016.04.01.

 

“Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, h részt vehettem az Aviva tanfolyamán. Mint már említettem, h gyógyíthatatlan adenomyosis betegségem van, ami miatt a nyálkahártyám sem tud felépülni. Egy hónap szigorú diéta és az aviva torna segítségével, visszahúzódott a méhen belül szétszóródott endometriozis, és a méhem alakja is sokat változott pozitív irányba. A nyálkahártyám a sok stimuláció alatt sem tudott vastagodni, de most az is 8 mm,  spontán a ciklus közepén. Ez számomra egy csoda! Szeretném ha a történetem megosztaná másokkal is (név nélkül), h reményt és kitartást adjon azoknak a nőknek akik hasonló cipőben járnak. Még egyszer köszönöm! Üdvözlettel.”

2016.02.21.

 

“Most már nagyobb bizonyossággal tudom Veled megosztani hál istennek még mindig ugyanazt a hírt: kisbabát várok!  Túl vagyok már az első 12 héten, jelenleg minden rendben van a babával, aki várhatóan kislány lesz.:)

Köszönöm a jelentős hozzájárulást a sikerhez, és bátran ajánllak mindenkinek. És kérlek tegyél be a siker mappába, és oszd meg az örömünket másokkal is, hogy bízzanak magukban, benned és az avivában rejlő lehetőségben.

Köszönet mindenért

2015.12.15.

(A történethez hozzátartozik, hogy az első baba petevezeték elzáródás miatt lombik volt. 3 év múlva (közben nem védekeztek), mielőtt az újabb lombik-programra jelentkeztek volna, előtte elvégezte a hölgy a tanfolyamot, szeptember közepén. Október közepén már jelezte, hogy várandós. A fenti email egy megerősítése a korábbi infónak)

 

“Köszönöm az oktatàst. Ma az òra után kb 30 perccel spontán menstruláltam. Ez sok év gyògyszerszedés abbahagyása után az első normàlis menstuàciòm (PCOS mellett)! Nagyon boldog vagyok! 🙂 Mindenkit bíztatni fogok a tanfolyam elvégzésére.

Szívesen mennék ismétlő òràra is.

2013.04.14.

 

“Mint már írtam róla Neked, a mi életünket gyökeresen megváltoztatta az Aviva-torna. Több éves sikertelen próbálkozás után, 2011. márciusában (a januári tanfolyam után) sikerült teherbe esnem, és december közepén egy egészséges kisfiúnak adtam életet. Nimó most már elmúlt 10 hónapos, és egy rendkívül értelmes, fejlett gyerkőc lett belőle:-)

Úgyhogy mégegyszer köszönet mindenért!

Szeretettel ölellek: F.A.

2012.10.28.

 

“Email-ed kapcsán gondoltam rá, hogy megosszam Veled az én AVIVA-s történetemet. Egy spontán vetélést követő másfél éves sikertelen próbálkozás után jelentkeztem be Hozzád a tanfolyamra. Két hónapos szorgos otthoni torna után teherbe estem és most majd’ hat hónapos kislányom aranyozza be mindennapjainkat. A sikeremen felbuzdulva a testvéremet is rábeszéltem, hogy az ő lakhelyén jelentkezzen be egy tréningre. Két hónap AVIVA-zás után a teljesen rendszertelen, 45-50 napos ciklusa normalizálódott és azonnal megfogant kisfia, aki azóta szintén megszületett. Biztos vagyok benne, hogy mindkettőnk életében ez a módszer eredményezte a változást. Köszönöm!

Ha megjelenteted, kérlek csak monogrammal.

Köszönettel: P. J.

2012.10.27

 

“Gólyahír: babát vár a népszerű tévés

Szonja úgy döntött: már várandóssága kezdetétől visszavonul, hogy pihenéssel tölthesse napjait, nyugalomban készülhessen az anyaságra.

– A kívülállók, akik nem ismerik a televízió, a média világát, nem is tudják, hogy ez mivel jár. Nem csak annyi, hogy estéről-estére megjelenik az ember a képernyőn. Ez reggeltől estig tartó pörgés, számtalan stresszhelyzet, feszültség. Amikor kiderült, hogy babát várok, úgy gondoltam: mindennek nem tehetem ki a picit. A nyugalom mellett döntöttem. Sajnos vigyáznom is kell, mert időnként görcsölök, úgyhogy nem is bírnám a tévézéssel járó tempót. Nem mondom, hogy nem hiányzik a pörgés, nem könnyű egyik pillanatról a másikra több fokozattal “visszakapcsolni”. De most ez az első. Áttevődtek a hangsúlyok.

– Kisfiút vagy kislányt szeretnétek inkább?

– Mindegy. Meghagyjuk neki a választást, nem stresszeljük azzal, hogy mi mit szeretnénk. Mindegyiknek egyformán örülünk. Egyébként még nem tudjuk a baba nemét.

– Mivel telnek most a napjaid? Babaszoba-berendezés? Babakelengye-vásárlás?

– Az még nem. Majd csak az utolsó pillanatban. Amúgy is: a testvéremnek már van gyermeke, tőlük sok mindent megkapunk. Viszont mostanában sokat pihenek, alszom. Aztán jut idő olyanra is, amire eddig csak alig: rendezgetem, szépítgetem a lakást. Mivel már a negyedik hónapba léptem, az orvosom megengedte, hogy újra elkezdjen a jógát. Eddig is jógáztam, most kismamajógára járok majd. Na jó, a hastáncot egy időre abbahagyom. Pedig azt is szeretem…

– Akik ismernek, tudják rólad, hogy mindig is ilyen különleges hobbijaid voltak.

– Például az Aviva-torna, aminek, ez meggyőződésem, nagy szerepe volt abban, hogy ez a kis poronty megfogant. Ezt a különleges tornát egy magyar származású izraeli táncos találta ki. Megmozgatja az altest izmait, ezzel segít a különféle bajok gyógyításában, fokozza a termékenységet, növeli a teherbeesés esélyét. Egy ideje már terveztük a babát a párommal. Ősz óta végeztem ezeket az aviva-gyakorlatokat, és decemberben áldott állapotba kerültem.

– Mi lesz most a tanulással?

– Egyelőre befejeztem. Most végeztem Vivation transzlégzés trénerként. Ez nem más, mint segíteni abban, hogy légzés segítségével transzállapotba kerüljön az ember, és így sok minden orvosolható, helyrehozható, ami nem működik megtelelően a szervezetben.

– Később is szeretnél ezzel foglalkozni?

– Talán. Sok minden kell ahhoz, hogy kezelni lehessen embereket. De nagyon hiszek az alternatív gyógymódokban és a lelki dolgokban, a lelki fejlődés lehetőségeiben. Ez mindig is közel állt hozzám.

– Mikorra tervezed a visszatérést?

– Hát, erre térjünk vissza úgy két év múlva…”

 

“Nálad végeztem el az AVIVA tanfolyamot a lányommal közösen; kb.három ciklussal ezelőtt. 🙂

Kérted, hogy ha van kedvünk osszuk meg veled a tapasztalatainkat.

Íme:

A tanfolyam után lépésről lépésre begyakoroltuk a gyakorlatokat; először csak zene nélkül, én olvastam a lányom pedig csinálta,  majd zenével együtt végezte és én még mindig segítettem neki a könyvvel, hogy mikor mi jön és hányszor stb. … naponta gyakoroltunk.

Aztán én is csatlakoztam hozzá már testileg is. (Már csak heti kétszer tornáztunk.)

Szóval:

Azóta a 6-7 napos menstruációs napom 3-4 napra csökkent. Először csak csendben örültem neki, de aztán megosztottam a jó hírt a családdal is. Nekem a ciklus egyéb kellemetlen tünetet eddig sem okozott (pl.hasfájás stb.), így ilyesmiben nem igen volt hova fejlődnöm. De a kevesebb napok száma nagyon tetszik. Ez volt hiszen a célom.:-)

Közben mostanság eléggé besűrűsödött a programunk, így csak egyes gyakorlatokat csinálom adott ideig ill. darabszámig; általában ebédidőben vagy másnak cigi-szünetben. Szépen félre vonulok és már teszem is a dolgom… 🙂

 

Kedves Rita!

Remélem másnak is sikerül sikert kovácsolni a tanfolyam elvégzését követően az egészsége javára!

Még valami:

A lányomnak erős hasfájás jelentkezett a menzesz első napján, ami azóta már sokat csitult és reméljük, hogy hamarosan el is felejti, hogy az milyen is volt régen!”

2011.02.08.

 

Kedves Rita!

Megkaptam az AVIVa tanfolyamról az értesítőt, és ekkor jutott eszembe, hogy talán örülnél egy jó hírnek…

18 hetes várandós vagyok a kisbabámmal!

Több mint két évig nem szedtem fogamzásgátlót, amikor kezdtem úgy érzeni, hogy ez már túl sok idő ahhoz, hogy ne történjen semmi. Nem akartuk görcsösen a babát, de nem tettünk ellene semmit. Úgy voltunk vele, hogy ha jönni akar, hadd jöjjön. Egy idő után azonban már aggódni kezdtem, hogy csak nincs valami baj? Egyébként rendszertelen volt a menstruációm (volt, hogy kimaradt vagy 30-50 napra jött meg. Iszonyú fájdalmak között.)

Amikor hallottam az AVIVA-ról azt gondoltam, ha baba nem is lesz, de ha egy picit enyhíteni tudja ez a torna a fájdalmaimat, már megéri.

Január végén vettem részt a tanfolyamodon. Megfogadtam, hogy rendszeresen tornázok majd otthon. Kb. két hétig tartottam is, utána egyre ritkábban csináltam. Volt olyan, hogy csak egy-egy gyakorlatot végeztem el, amikor eszembe jutott napközben. Február végén még megjött és azóta nem 🙂

Április közepén jelent meg a két csík a teszten…

Nem tudom, hogy végül az AVIVA segített-e, mindenesetre érdekes véletlen, hogy pont most sikerült…

Nagyon hálás vagyok a segítségért, a kedvességért, a bíztatásért!

Nyugodtan meséld el a lányoknak, akik hozzád fordulnak, hogy erőt adjon nekik a történetem!

Még egyszer köszönöm, és további sikereket kívánok a munkádhoz és boldogságot a magánéleteben!

 

„Július 14.-én megszületett a kisfiam. 3450 grammosan, egészségesen. A szülés gyors volt, a gátvédelem sikerült! Rendszeresen végeztem a tornát a terhesség alatt és a szülés után (most is). Bár nagy pocakkal kellett módosítanom egy kicsit. A végén már csak oldalfekvésben csináltam a feladatokat és egy-kettőt ki kellett hagynom, mert nem esett jól. Össze se lehet hasonlítani a gátmetszéses és az a nélküli szülést! Örülök hogy így élhettem meg! Köszönöm a segítséget!”